Omega Paris 2024 Bronze Gold Edition Luxe Replica Horloge

Met de Parijse Zomerspelen van 2024 in het vooruitzicht is het geen verrassing dat Omega zijn samenwerking met de Olympische Spelen stevig inzet, want de Zwitserse horlogemaker is al sinds 1932 de officiële tijdwaarnemer van de Olympische Spelen. Naast alle verantwoordelijkheden op het gebied van tijdwaarneming op de grond, neemt Omega het ook op zich om een lijn van uurwerken te produceren gewijd aan het wereldwijde sportevenement. De nieuwste Omega replica die deel uitmaakt van de collectie is het Omega Paris 2024 Bronze Gold Edition replica horloge, dat brons, zilver en goud combineert in één replica horloge als een knipoog naar de medailles waar ’s werelds beste atleten op dit moment voor strijden.

Omega Paris 2024 Bronze Gold Edition Replica
Als het algehele uiterlijk van het luxe replica horloge bekend is, dan komt dat omdat de Paris 2024 Bronze Gold Edition is geïnspireerd op de Omega CK 859 uit 1938, die het bedrijf in 2022 al nieuw leven had ingeblazen in een moderne uitvoering. Het Olympische nephorloge dat we hier hebben heeft een 39mm (11,7mm dik en 46,2mm lug-to-lug) kast gemaakt van Omega’s eigen Bronze Gold legering die debuteerde in de 2021 Seamaster 300 collectie. Voor degenen die niet zo bekend zijn met Bronze Gold, het is een mix van goud (37,5%), koper, palladium en zilver, wat resulteert in een zachtroze tint die ergens tussen geel- en roodgoud in zit. Bovendien oxideert het niet zoals traditioneel brons.

In ware Omega-vorm bevat de achterkant van de kast van het luxe nephorloge een gestempeld en gematteerd medaillon van de Olympische Spelen Parijs 2024. Terwijl “CK” Omega’s old-school code was voor roestvrij staal, is de bovenkant van de achterkant van de kast gegraveerd met “BG 859” in verwijzing naar het Bronze Gold kastmateriaal.

Omega Paris 2024 Bronze Gold Edition Replica
De wijzerplaat van het Paris 2024 Bronze Gold Edition replica horloge is gemaakt van – je raadt het al – 925 zilver. In het midden van de zilveren wijzerplaat is de klassieke “Clou de Paris” decoratie, toepasselijk gezien waar de Olympische Spelen dit jaar plaatsvinden. Het oppervlak wordt onderbroken door een vintage Omega-logo en Arabische cijfers op 3, 9 en 12. Rondom het gedeelte met hobnailpatroon loopt een rond geborsteld minutenspoor, dat dezelfde afwerking heeft als het subdial-spoor voor de kleine seconden op 6 uur.

Hoe zit het met top-of-the-podium goud, vraag je je af? Nou, dat is te vinden in het paar wijzers in het midden van de wijzerplaat en de kleine secondewijzer, die allemaal gemaakt zijn van Sedna Gold en gecoat met een speciale PVD Bronze Gold coating. Ik ben er niet echt van overtuigd dat dit telt als een combinatie van brons, zilver en goud à la Olympische medailles omdat geel goud nergens zichtbaar is op het Omega replica horloge.

Omega Paris 2024 Bronze Gold Edition Replica

Het nieuwe Omega Paris 2024 Bronze Gold Edition replica horloge wordt aangedreven door het handmatig opwindende Co-Axial Master Chronometer Caliber 8926, gebaseerd op het vintage 30T2 uurwerk. Met certificeringen van zowel METAS en COSC, is dit 3,5 Hz uurwerk bestand tegen magnetische velden tot 15.000 gauss en biedt 72 uur gangreserve. Tot slot combineert Omega het Zwitserse replica horloge met een bruine kalfsleren band, voorzien van een gezandstraalde bronsgouden gesp met een gepolijst vintage Omega logo reliëf.

Omega-Paris-2024-Bronze-Gold-Edition-Replica-4
Ik heb het niet zo op sport (behalve grootschalige voetbalwedstrijden zoals de Wereldbeker of Euro 2024) dus ik zou me niet kunnen voorstellen dat ik een horloge met een Olympisch thema zou kopen – ik krijg er een cadeauwinkelachtige uitstraling van. Maar ondanks mijn vooroordeel kan ik nog steeds waarderen dat dit een goed uitziend replica-horloge is. Gelukkig is het merk van de Spelen voorbehouden aan de achterkant van het goedkope namaakhorloge en de presentatiedoos, twee gebieden die niet zichtbaar zijn wanneer het Omega replica horloge om de pols zit. Dus dat is winst in mijn boek. Voor degenen die een duur souvenir willen van de Olympische Zomerspelen van dit jaar en een oude hoed of t-shirt niet goed genoeg vinden, is het 12.000 USD Omega Paris 2024 Bronze Gold Edition replica horloge misschien wel de winnende kanshebber.

Gerelateerde berichten